Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Skupštinska zapažanja

Dobro je što je konstituisan parlament i što je počeo sa radom. Poslanici opozicije su delovali sretnije od poslanika vlasti. Cilj je ostvaren očigledno. Ne bi trebali da zaborave sve protesne šetnje građana, inicijative, prebijanja.

Podelila se opozicija na veći broj poslaničkih grupa, potpredsedničkih mesta. Bitno je da „ja“ budem viđen i da me čuju sa imenom poslaničke grupe gde sam opet „ja“ glavni. Kada bi opozicija izbacila samo ovo „ja“ iz svog narativa.

Profesor Vladeta Janković je pokazao da je idealan kandidat za mesto predsednika NSRS. Tokom njegovog predsedavanja kompletna rasprava dobila je jedan drugačiji ton u odnosu na predhodne predsedavajuće koji su promovisali nasilje i netoleranciju nad drugačijim mišljenjem.

SPS je pravi skupštinski inventar, uz Čotrića iz SPO-a. Verovatno su ušli u popisnu listu Skupštine. Kako Dačiću više ne dosadai sedeti u parlamentu, šta on ima više reći.

Poslanica SNS-a, Raguš, je imala zanimljivo izlaganje. Počela je sa Sinišom Kovačevićem, pričala je o nekim fazama i završila sa zemunskim klanom. Što se tiče faza, nije dovoljno reći završila se jedna idemo u drugu. Ima prvo da se odgovara za predhodnu, gde je SNS uništila parlament i institucije sistema, pa onda u sledeću. Pominjati zemunski klan, koji je streljao premijera Zorana Đinđića, je najodvartnije što se moglo čuti.

Čak i ironično pitanje novinara, „da li nedostaje Kebara“, deluje glupo.

Centar za istraživanje u politici Argument

Beograd, 3. jun 2016.- Novi saziv republickog parlamenta konstituisan je danas, nakon sto su potvrdjeni mandati 250 poslanika. Poslanici su potom polozili i potpisali zakletvu, koja glasi: “Zaklinjem se da cu duznost narodnog poslanika obavljati predano, posteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i gradjanske slobode i po najboljem znanju i umecu sluziti gradjanima Srbije, istini i pravdi”. FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ nr
Skupštinska zapažanja
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial