Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Utisak u prelistavanju štampe

Tri su utiska koja bih izdvojio u ovih par dana.

Prvi je da inspektora Milenkovića, koji je otkrio aferu Jovanjica, štite naoružane kolege od iste te države za koju rade. U isto vreme advokat inspektora Milenkovića, Zdenko Tomanović, poziva tužilaštvo da radi svoj posao. U kojoj zemlji apsurda mi živimo. Sve dok zaposleni u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, službama bezbednsoti, ne budu kazali dosta Vučiću i SNS-u, SPS-u, preletačima, lažnoj opoziciji, ništa od promene sistema. Uz obavezu da se svima sudi za zloupotrebu službenog položaja i lično bogaćenje.

Drugi je slavlje Novaka Đokovića, povodom osvajanja Vimbldona, na balkonu u danu Srebrenice. Nema smisla. Iznova ponavljanje Novače

najbolji si počinje da gubi smisao, život nije tenis. Dok živi svoju bajku, stalo mu je do javnosti. Narod se okuplja ispod balkona, kao da deli novac, sve skupa nema smisla. Šta znači biti najbolji i ponovo dokazivati da si najveći Srbin.

Treći utisak su uslovi koje mora da ispoštuje Severna Makedonija da bi dobila status kandidata za EU. Uslovi se odnose na Bugarsku a ne na poglavlja EU. Čemu taj francuski predlog, u ovom spoljnopolitičkom momentu, ostaje da se vidi. Mada, nije fer prema Severnoj Makedoniji.

Centar za istraživanje u politici Argument

smart
Utisak u prelistavanju štampe
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial