Blog #Argumnet

Piše: Slobodan Martinović

Obraćanje nakon samita EU

„Puče“ Otvoreni Balkan u Briselu na samitu. Valjda je to trojici jasno, iako su na konferenciji branili ideju i jedni druge. To je za pohvalu, lepe reči jedni o drugima. Samo mi nije jasno odakle Rama zna da u Srbiji 80 odsto građana ne podržava uvođenje sankcija Rusiji. Nisu ništa pričali o sebi.

Sva trojica su delovali kao đaci ponavljači ostavljeni za avgustovski ispitni rok. Iako je Rama tvrdio da je problem došao niotkuda, to baš nije tako. Skoro je predsednik Albanije, Ilir Meta, u jednom intervjuu izneo podatak da u Albaniji ne postoji nijedan odbornik opozicije. O stanju demokratije, vldavine prava  i korupcije u Albaniji, Srbiji i Severnoj Makedoniji govore izveštaji Evropske komisije.

Za blokadu Bugarske za Albaniju i Severnu Makedoniju EU je imala razumevanje zbog žilavog otpora Bugarske prema ruskom gasu. Bugari očigledno dobro kordinišu EU priču.

Teško je za poverovati da Rama i Vučić, sa takvom strukturom vlasti, žele da uđu u EU. Njima ova feudalna pozicija odgovara, jer oni u ime svog zabrana uvek pregovaraju. Ništa drugo i ne žele.

Obraćanje nakon samita EU
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial