Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Porez na sopstveni život

Pre nego dam komentar na finansijski iznos koji Zvezda i Partizan duguju državi na ime poreza, rekao bih Kesiću da se ne sekira što su mu zabranili nastup na Paliću. Živeći deset godina u Subotici doživeo sam da me na ulici vređaju da sam dođoš, da nemam šta da tražim u Subotici. Od dođoša, u gradu punom dođoša. Za ovih deset godina dao sam lični doprinos unapređenju lokalne zajednice, bez ikakve nadoknade, ali se to nije prepoznalo u zajednici. Tu nepravdu mediji nisu objavili, ni lokalni ni nacionalni. Tako da jedna predstava nije strašno, mada nije u redu.

Sve same milijardice duguju Zvezda i Partizan državi, a u realnom životu obične ljude utužuju za par hiljada dinara. Mi im služimo kao robovi koji plaćaju porez na sopstevni život. Da nije, nekoga moraju tlačiti, brzo bi se oni nas rešili. Ipak, neko treba budžet da puni. Taksa ekonomija, zasnovana na potrošnji građana uz male plate.

Zvezdu i Partizan treba zatvoriti iz više razloga, ne samo zbog poreza. Kako se finansiraju, ko su sponzori, ko čini uprave tih klubova, ko su vođe navijača, ko su navijači, ko su menadžeri, ko su igrači, ko su treneri.

To što su cene otišle sto posto nikom ništa. Svi špekulišu sa cenama. Umesto da je analizirala stvarni uticaj energetske krize na rast cena, i preduzela mere, država sve to nemo posmatra.

Porez na sopstveni život
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial