Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Poseta kancelara Šolca Srbiji

Sve što je rekao kancelar Nemačke Olaf Šolc u Beogradu smo znali i pre njegovog dolaska. To odlično zna i Vučić. Ako je kancelar Šolc decidno zahtevao da  Srbija usaglasi politiku sa spoljnom politikom EU, onda bi Vučić trebao decidno da odgovori.

Ta politika „prenemaganja“, iščuđavanja nam je poznata. Da je bilo sluha međunardona politika Srbije bi se vodila na zdravim osnovama. A to podrazumeva uvažavanje činjeničnog stanja, sopstvenih slabosti i snaga, bez lažnog politikanstva. Ovako, mi  nismo nigde pristali.

Sadašanja vlast, sa Vučićem, nije spremna ni za jedan odgovor. Samo za politiku plutanja, pa gde nas struje izbace.

Lično sam da Srbija usaglasi politiku sa spoljnom politikom EU, za ulazak Srbije u EU. Do agresije Rusije na Ukrajinu bio sam za neutralni vojni koncept, sada sam za ulazak Srbije u NATO savez. Nisam za to da Srbija prizna Kosovo. Za normalizaciju odnosa da.

Slobodan Jovanović, O državi, osnovi jedne pravne teorije, 1922. godine:

„Jedna država, čija je oblast smanjena, nije u svojoj ličnosti promenjena. Ona je ostala ista, pošto onaj pravni centar u kome se njena volja stvara, nije tim teritorijalnim izmenama povređen; sva je razlika u tome što se njena volja sada ostvaruje u jednom užem krugu.“

Poseta kancelara Šolca Srbiji
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial