Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Komentari na rat u Ukrajini i uvođenje sankcija Rusiji

Aleksa Đilas, gostujući u emisji „Persona non grata“, je još jedan u nizu analitičara koji na ozbiljnim temama daju paušalne komentare. Iz njegovog komentara mi liči da je on protiv poraza Rusije u Ukrajini i uvođenja sankcija Rusiji od strane Srbije. Pokrivao je on taj komentar pričom o suverenitetu Ukrajine, agresiji Rusije. Ne pomenu više od šest miliona Ukrajinaca koji su raseljeni, sravnjene  gradove, ubijenu decu, žene, stare. Setio se da pomene ukrajinski nacionalizam, za koji nikada nisam čuo.

To stalno vraćanje na bombardovanje Srbije od strane NATO saveza, za koje Ukrajinski narod i Ukrajina nemaju nikakvu odgovornost, čak su prvi osudili, nema smisla. Ukrajini je jedini greh, po njima, što ih podržava Zapad i NATO savez. Oni preziru Zapad i NATO gde su se školovali i stekli karijere. A Srbija najviše izvozi i prima donacije.

Niko od njih ne analizira sadašnji trenutak u kojem jedan narod strada. Nema tu slojevitog analiziranja niti laganja u spoljnoj politici. Ne može se biti i za Putina i za Ukrajinu istovremeno. Jesi za Putina ili za borbu Ukrajinaca za svoje živote i slobodu.

Sve te agencije koje, po nečijem nalogu, izmišljaju mišljenja javnog mnjenja po ovim pitanjima su saučesnici u agresiji Rusije na Ukrajinu.

Komentari na rat u Ukrajini i uvođenje sankcija Rusiji
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial