Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Kampanja

Izborna kampanja, u lokalu gde živim, kao da nije ni bila. Sem tih poseta u prolazu kandidata, lista, po koji bilbord, ništa više. U poštanskom sandučetu nijedan liflet, niti vlasti niti opozicije. Sem ovih fantomskih stanara. Naselje broji deset hiljada stanovnika, sve zgrada do zgrade. Na obližnjoj pijaci nisam video štandove političkih partija, pokreta. Nekada se vodio rat plakatima, sada nijedan čak i u centru grada.

Kampanja se vodi preko društvenih medija i televizija. Izostao je taj rad sa građanima na terenu od strane političkih aktivista. Šta rade lokalni odbori političkih stranaka i pokreta. Daj bože da su obezbedili kontrolore za svako biračko mesto.

Ne videh tu kampanju od vrata do vrata. Politika je delatna, ona traži rad. Daleko je više onih što se putem medija prezentuju javnosti a malo je onih koji se obraćaju građanima lično. Taj kanal komunikacije je izostao.

Onda kažu radiš za Vučića, nismo svi isti, ima se za koga glasati. Tačno, ali nemoj da me ucenjuješ Vučićem. Nije sporno da Vučić i ova vlast trebaju da se smene. Nemojte nerad pokrivati medijskim jadikovanjem i traženjem bezuslovne podrške. A da mi nisi rekao ni dobar dan.

Dovoljno sam svestan da vidim šta se radi i kako me tretiraš kao birača.

Pred ove čudne izbore u svakom pogledu, pozvao bih sve građane da izađu na izbore i glasaju prema sopstvenom sistemu vrednosti.

Kampanja
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial