Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Dva pitanja?

Dva pitanja, na temu invazije Rusije na Ukrajinu, se izdvajaju po odgovorima vlasti, opozicije, analitičara, javnih ličnosti. Prvo pitanje, da li Rusiji treba uvesti sankcije zbog invazije na Ukrajinu. Drugo pitanje, da li je u redu odluka zapadnih zemalja da zabrane emitovanje ruskih medija, pod kontrolom Kremlja – Russia Today  i Sputnjik u EU.

Na prvo pitanje, osim zeleno leve koalicije, svi se pozivaju na brigu o ruskom narodu, pominju naše sankcije, bombardovanje, znaju kako je biti pod sankcijama.

Na drugo pitanje, pozivaju se na etiku u medijima, slobodu govora, dvostruke aršine zapadnih zemalja.

Niko ne sagledava problem. Rusija, Putin, napali su jednu nezavisnu zemlju samo zato što želi biti nezavisna država. Raselili su četiri miliona stanovnika, bombarduju gradove, naselja, ubijaju civile. Igraju se video igrica, tako se danas vodi sofisticirani rat, nema tu više ni pešadije ni tenkova. Cilja metu preko računara uz slušalice na ušima i vode rat. Imali šta bolesnije.

Ukrajinski narod se raseljava i pod raketama živi, dok ruski narod živi u miru. Zato sam da se sankcije uvedu Rusiji. Čast pojedincima u Rusiji koji su protiv rata u Ukrajini.

Etika u medijima nije ruska propaganda i laž o ratu o Ukrajini. Zato je doneta ispravna odluka da se  zabrani emitovanje ruskih medija, pod kontrolom Kremlja – Russia Today  i Sputnjik u EU.

Što se tiče štete od sankcija Rusiji, koju trpe svi, ona je zanemarljiva u odnosu na vrednosti koje se brane u ovoj agresiji. A to je pravo 45 miliona Ukrajinaca da normalno žive u svojoj zemlji.

Ako se sada ne bude stalo Putinu i njemu sličnim u svetu, svi nam se može desiti ovo što se danas dešava Ukrajini i ukrajinskom narodu.

Dva pitanja?
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial