Piše: Slobodan Martinović

Ko je Sveti Georgije?

Da li je predizborno desničarenje u Srbiji rezultat istraživanja, političke zamke, blefa? To je rezultat zlog semena kojeg posejaše Slobodan Milošević, Vojislav Šešelj i ostali. Rodonačelnici jedne zle matrice koja je upropastila srpski narod. Jedni su na vreme otišli, drugi su umrli, treći dezorjentisani u vremenu i prostoru.

Danas je u Srbiji politička normalnost ravna izdaji. Osim zlog jezika, mržnje prema drugima, huligana, desnica u Srbiji nema ništa. I takvoj desnici se i ovi sa leva, centra i civilnog društva  udvaraju izjavama. Izvornu vrednost desnice, monarhiju, izblamirali su nedostojni pojedinci. Zašto su to dozvolili Karađorđevići?

Patrljci sa desne strane imaju, čak, četiri liste sa četiri predsednička kandidata. Zar to nije smešno? Uz generala Ponoša, koji priča ono što narod voli da čuje, sve deluje bezlično.

Sve se nekako udrobilo, ovi što su glavni u opoziciji, ovi što moraju, ovi što su iz civilnog društva prešli u desno, ovi što ne mogu dobiti ni procenat, protiv dvoglave aždaje. Ko je Sveti Georgije?

Borba se vodi bez uključivanja građana, nas niko nizašta ne pita.

Neću da verujem da je matrica sa desne strane, koja nam se nudi, većinska Srbija.

Ko je Sveti Georgije?
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial