Piše Marija Alimpić, Izvor: politicki.rs

Alimpić: Merkel nam je usred podanički okićenog Beograda najjasnije moguće stavila do znanja da HOĆE LITIJUM IZ SRBIJE

Sada kada nam je Merkel najjasnije moguće stavila do znanja da EU hoće litijum iz Srbije, krajnje samopouzdano, usred podanički okićenog Beograda a ne sa bezbedne udaljenosti, vreme je da se podsetimo ovog sjajnog teksta koji nije napisan tako skoro, a za koji su me mnogi kritikovali kada sam ga prvi put podelila odbijajući da poveruju da bi dobra stara Jevropa bila kolonizator.

Evropska unija već neko vreme svojim zelenim dogovorom koji je sve samo ne zelen, daje podršku i promoviše štetne projekte kao što je slučaj sa litijumom.

Zelenović, koji to sve zna ili ne zna, odlazi u Brisel, po svemu sudeći ne samo po mišljenje i u svom snimku sam kaže da je razgovarao o „mogućim rešenjima“ za Rio Tinto. U materijalima koje njegova stranka promoviše sve je zeleno, zelen dogovor, zelena energija, evropski zeleni i pretpostavićemo, zelene novčanice. Ove druge kanda nisu ekološke.

Znao-ne znao, to ga ne oslobađa odgovornosti od toga što izjavljuje, da ne kažem lupeta, i činjenice da ili mu nije mesto tu gde se gura jer ne zna da u zelenom dogovoru sem novca ništa više zeleno nema ili činjenice da sve to dobro zna (mi ipak ne mislimo da je glup), ali ga baš briga.

Dok zvanični nesretnik deli karanfile nemačkim gospojama, ovaj drugi se uveliko vezuje u vazalski položaj, zeleni doduše, bar na papiru.

A mi, da li ćemo se prepoznati na levoj ili desnoj slici, to je već do nas jer uglavnom ćutimo.

Tekst ekološke aktivistkinje udruženja Zaštitimo Jadar i Rađevinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial