Piše: Slobodan Martinović

Mržnja na društvenim mrežama

Iako izbegavam da se upuštam u komentarisanje objava na društvenim mrežama upecam se i ja ponekad i onda krene igranka bez perstanka. Čovek na osnovu komenatra može da sagleda stepen gluposti koji je prisutan u društvu.

U strukturi komentara najveći broj uvreda dobio sam od ljudi koje poznajem. Godinama se nisam vidio sa njima, onda se iznenadiš kada ti na ličnoj osnovi saspu uvrede, iako im lično ništa nisi uradio samo si izneo svoj stav o društvenoj temi.

Njaviše su osetljvi kada im pomeneš lidera, partiju, pokret. Tada su nemilosrdni. Ne mogu kazati da uvrede dolaze samo sa desne strane, dolaze one i sa leve, centra, civilnog društva ali su najtoksičnije ove sa desne.

Desnica zloupotrebljava crkvu, fudbal, ograde se njima i onda bi sve neistomišljenike fizički odstranili, kao u slučaju Basare u Aranđelovcu. Nije bitan roman kažu, Basara je đubre. Zašto je Basara đubre, šta vam je uradio, čovek je pisac.

Kada u jednom društvu prekidaju književne večeri onda je to siguran znak da ono  klizi u fašizam. To za posledicu može imati građanski rat.

Mržnja na društvenim mrežama
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial