Piše: Slobodan Martinović

Nezaposleni

Status nezaposlene osobe je samo broj i ništa više. I sa tim brojevim NSZ manipuliše. Osim ovih 60 eura pomoći, u vreme pandemije, nezaposlene sistem ne prepoznaje. Ako ste kao nezaposlena osoba zdravstveno osigurani preko bračnog partnera, tretiraju vas kao osobu koja ima osiguranje i plaćate stomatološke usluge kojen nisu tako jeftine. To je jedan od primera koji pokazuje da ne postoji paket mera koji bi olakašo život nezaposlenim osobama u svakodnevnom životu.

Posebno su marginalizovane nezaposlene osobe preko pedeset godina. Mnogi poslodavci izbegavaju da prime takve osobe iako one imaju obrazovni, stručni, moralni kvalitet. U Nemačkoj svaki peti zaposleni je osoba preko pedset godina života, o njima se vodi računa.

Razne društvene grupe su izražavale protest, samo je izostao protest nezaposlenih osoba. Zašto? I ja se pitam. Čak nijedna politčka partija u svom javnom zagovaranju ne spominje nezaposlene osobe. Odgovor leži u tome da smo postali vrlo zlo i pokvareno društvo bez empatije prema nemoćnim ljudima. A nezaposlene osobe su očigledno potonule, nemoćne da bilo šta urade zajedno  za sebe.

Ovo što mi danas živimo zove se državni robovlasnički aparat.

smart
Nezaposleni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial