Piše: Slobodan Martinović

Zona sumraka

Čini mi se da smo u završnoj fazi tridesetgodišnjeg ludila u kojem živimo. Čim nam predsednik na tabli objašnjava BDP i vezu sa eksploatacijom litijuma, prljavom kineskom tehnologijom koja uništava životnu sredinu, znači da je došao kraj. Kada tome dodamo da su Englezi i Amerikanci vršili pritisak na takozvanu opoziciju za otvaranjem rudnika litijuma u Jadru, onda nam spasa nema.

Tako to bude, kada jednu zemlju donosioci odluka pokradu onda na kraju rasprodaju vodu, vazduh, zemljište, rudna bogatstva. Od Srbije poljoprivredne zemlje, žele da naprave rudarsku, bez vode, sa zagađenim vazduhom, izmeštenim ekosistemima.

Kada biolog priča o izmeštenim ekosistemima, onda mi je jasno da je virus korona nastao kao reakcija prirode na morbidne ljudske eksperimente.

Ostaje nam samo građanski bunt da pokušamao da se spasemo od vlasti, opozicije, medija koji nas na dnevnoj osnovi truju. Osećaj beznadežnosti se javlja jer ljudi vide da jedni te isti uništavaju resurse ove države i drže nas kao taoce u svojoj tiraniji.

Zona sumraka
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial