Piše: Slobodan Martinović

Čovek na pogrešnom mestu

To bi se moglo kazati za Zdravka Krivokapića, predsednika Vlade Crne Gore. Najavljivan kao profesor, vernik, porodičan čovek, što je sve u redu, ali se pokazao kao nesposoban predsednik vlade.

Posle svega ostaje nejasno ko ga je kandidovao na tu funkciju, koja je zahtevala definisanje problema, promenu, predviđanje posledica, potragu za alternativama. Umesto toga, dobijena su rigidna objašnjenja koja zbunjuju građane i sve političke aktere u Crnoj Gori.

Vlada je formirana sa ciljem pripreme sledećih izbora, to se nije desilo. Krenulo se u izmene i dopune pojedinih zakona bez konsultativnog procesa sa skupštinom, politčkim partijama, organizacijama civilnog društva i građanima. Slično kao predhodna vlast.

Borba protiv korupcije počiva više na mržnji i osveti prema predhodnoj vlasti  nego sistemskom pristupu koruptivnim problemima u državi. To je i razlog zašto vlada nije pala, i pored kritika koje dolaze iz vladajuće koalicije.

Umesto da prioritet bude turistička sezona, zdravlje građana, u skupštini se po drugi put raspravlja o Srebrenici. Čemu sve to?

Zameralo se crkvi što se meša u poslove države, sada se država meša u poslove crkve, predlažući budućeg mitropolita. U Banja Luci sastaje se sa navijačkom grupom „Lešinari“, pored svih lepota grada Banja Luke.

Braćo Crnogorci, nemojte dozvolite da vas dele ljudi tipa Malagurski, snimajući propagandne filmove, zarađujući novac na vama.

Čovek na pogrešnom mestu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial