Piše: Slobodan Martinović

Školice

Prijava mlade glumice i njenih koleginica, za silovanje, otvorilo je pitanje koliko je takvih silovatelja na slobodi. Kada se to sve dešava u Beogradu, u „najpoznatijim“ školicama, šta se dešava u unutrašnjosti.

Koja je to prevara, kada kažu čuveni Mika, Pera, itd. Taj čuveni Mika ispostavilo se da je sračunati gad, manijak.

Društvo gde nasilje vlada proizvodi masovne silovatelje, počev od zabačenih mesta, kućnih saveta, mesnih zajednica, crkve, posla, škola, svakodnevnice.

Komunikacija je zasnovana na uceni. Dobro se analiziraju slabosti suprotne strane i na njima se zasniva strategija međusobnog odnosa. Tako je od rodbine, komšiluka, prijatelja, kada se traži posao, upisuje škola, traži uput kod lekara, itd. Nema morala, poštenja,samo čist interes.

Primera radi, setim se fudbalskih trenera i njihove prazne priče kako roditelji nemaju šta da traže na terenu. Na terenu ne, ali kao roditelj da pitam za dete imam pravo. Jednom sam sazvao roditeljski satanak sa upravom kluba, trener samo što me nije udario pesnicom. Dete ne stavlja u tim i počinje da ga izopštava od roditelja. Takav mobing doživelo je dosta roditelja, dece, svi to znaju, ćute i prihvataju nenormalno ponašanje pojedinaca.

Školice
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial