Piše: Slobodan Martinović

Lokalni izbori u BiH

Pobeda opozicije, na lokalnim izborima u Banja Luci i Sarajevu, ohrabruje čitav region. Uz predhodne promene u Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, daju nadu da nećemo ostati zarobljenici etničkih manipulatora. Samo se u Srbiji ništa ne mrda. Totalna kaljuga u svakom pogledu. U toj kaljuzi, jedan čovek uz pomoć vernih sluga maltretira građane da se valjaju u blatu, uz naredbu da ćute. Što oni pokorno čine.

Osim etničke pripadanosti, svaki čovek ima potrebu za pravdom, pristojnim poslom, platom, kulturom, da bude zdrav, obrazovanjem, generalno životom. Sve ove male, ali ujedno i ogromne, pobede u regionu imaće smisla ako se bude napravila distanca od metodologije vladanja predhodnih vlasti. Nova politika saradnje u regionu bez igranja na kartu etničkih podela. Nemamo više prostora za deobu.

Upravljati zajednicom za opšte dobro nije lako. Do sada su upravljači uglavnom radili za sebe. Nadam se da su pobednici izvukli pouku kako ne sme da se upravlja, da će svoje zajednice povesti u pravcu razvoja i regionalne stabilnosti.

Srećno.

Lokalni izbori u BiH
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial