Piše: Slobodan Martinović

Živela Jevropo

Izveštaj Evropske komisije, o napretku Srbije na putu u  EU, je skup fraza briselske administracije koji više pokazuje nemoć EU, nego našu realnost. Naše stanje je mnogo gore od Izveštaja EK. Ne mora nama niko sa strane kazati kako živimo, lično osećam da živim loše, da nema slobode i pravde. Radeći na jednom istraživanju o kvalitetu životnog standarda, strarac u ruralnom području, bez medija, zna kako živi. “Sinko moj, nema ovde hleba”.

Jedina mera Evropske komisje u sagledavanju napretka Srbije na putu u EU je dijalog Beograda i Prištine. Oni kažu ima napretka. Pa zar taj dijalog nije prekinut, Briselski sporazum nije do kraja implementiran. Gde oni vide to poboljšanje odnosa. Tolerisanje diktatura na Zapadnom Balkanu, zarad prividnog  mira, može proizvesti pravi građanski rat.

Sama činjenica da podržavaju rezultate izbora u Srbiji deluje licemerno. Znamo svi kako su izbori sprovedeni, što znači da i EK to zna. Izbori su bili čista farsa, sa jedva 40 % izlaznosti.

I dok izvestioci iz Evrope ponavljaju vladavina prava, dijalog, sloboda medija naš vođa radi sa nama šta hoće i kako hoće. Živela Jevropo.

Živela Jevropo
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial