Blog #Argument

Šta nam treba

Piše: Slobodan Martinović

Gostujući  na N1, malo me iznenadio moj profesor Čeda Čupić, kada reče za Branislava Lečića da je neupotrebljiv čovek za politiku. Osvrnuo se na dešavanja u Demokratskoj stranci. Nije mi namera da branim Lečića a posebno ne DS. Demokratsku stranku treba pustiti da sama sa svojim članovima nađe rešenje, ako je uopšte moguće. Lećića cenim kao glumca, i to što je često puta držao tenziju na mitinzima tako što je sa kamiona ili česme se obraćao građanima. To što ga profesor tereti za saradnju sa Željkom Mitrovićem, bio je to prećutni dogovor tadašnje vlasti sa njim i drugim tajkunima.

Što se tiče prelazaka iz stranke u stranku pojedinaca, među kojima je bio i Leka, tu treba razlikovati motiv preletanja. Mislim da zbog lične koristi Leka nije prelazio jer je ostvaren glumac. Sve one koji su zbog funkcija, posla, prelazili a spisak je poduži, treba kazniti, ako ikada pravda dođe u društvo. Jednom za svagda, da nikome ne padne na pamet da opšti interes zloupotrebljava u lični.

Puno ljudi prelazi iz stranaka jer se razočaraju, ne postoji sistem uključivanja pojedinaca u političke partije, pokrete. Ko od opozicije ima opštinske odbore u Srbiji? Niko. Umesto da mobilišu člnastvo i prave infrastrukturu, oni izigravaju istraživačke novinare. Da, treba ukazivati na afere vlasti, ali to je samo jedan deo opoziciong rada.

„Nama treba lider, a ne projekt menadžer  koji radi za gazdu“ reče Leka, i s tim bih se složio. Dodao bih,  lider sa organizacijom na teritoriji čitave Srbije.

Šta nam treba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial