Piše: Slobodan Martinović

Investitori u vreme korone

U jeku korona virusa, protesta,  investitori u Subotici ne miruju. Posle betona u centru grada i u ulici Braće Radić, nastavlja se betoniranje grada. U naselju  Prozivka, preko puta zelene pijace, nepoznati investitor dovukao je bager i motorku, posekao par stabala drveta, ogradio prostor bez postavljene table. Par građana prijavilo je komunalnoj policiji slučaj ali ona nije reagovala. Tako to funkcioniše u lokalnm zajednicama. Sprega lokalne samouprave, kontroverznih investitora, policije.

U najdinamičnijem naselju  u Subotici, gde živi 10000 stanovnika, gde je zatvorena pošta i ne postoji ambulanta, idealna lokacija za takve namene daje se za stambeni objekat.

Da je kojim slučajem običan građanin napravio sličnu aktivnost izašle bi sve moguće inspekcije i policija na lice mesta. Grad Subotica suočava se sa fundmentalnim uništavanjem urbane infrastrukture od strane lokalnih moćnika. Svi znaju ko su, ali ćute. Zašto?

Grad sa ovakvom tradicijom i kulturom življenja zaslužio je vlast koja se bori  za svoju lokalnu zajednicu, a ne varvare koji je uništavaju.

Investitori u vreme korone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial