Piše: Slobodan Martinović

Prirodna reakcija

U analizama protesta koji se dešava u Srbiji u u fokusu je dilema, ko stoji iza protesta. Ko su grupe koje izazivaju policiju i dovode do toga da se  protesti  prikažu kao nasilni.

Ono što niko ne uzima u obzir je prirodna reakcija građana kada više ne mogu da trpe laži i poniženja od strane vlasti. Predsednik laže i gleda u oči. Pričamo o rasizmu u Americi a policija u Srbiji na isti način ide nogom na glavu građana. Od Narodne skupštine RS napravila je zatvor.

Došlo je i meni da uzmem kamen i razbijem staklo, izlog, da se pobijem ako treba. Tu prirodnu reakciju građana vlast, opozicija, mediji, analitičari ne uzimaju ozbiljno. Sve im je neka zavera, unapred dogovoren scenarijo. I dalje mlate o nekom dijalogu sa čovekom koji je bezobrazan, pokvaren, lažov, manipilator, spreman da se svi zarazimo da bi pobedio na lažnim izborima. Tu više nema pregovora.

Građani ne mogu više da žive u ustaljenim matricama sa istim pojedincima, bez promena u društvu na bolje. Na delu je neuređena politička energija koja je rezultat sloma političkog sistema u Srbiji, od strane pojedinaca, grupa  koje gledamo zadnjih trideset godina.

Prirodna reakcija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial