#Argument

U organizaciji Olof Palme International center u Beogradu je 23.06.2020. godine održan forum sindikata i političkih partija. Učesnici: Političke partije, sindikati, organizacije civilnog društva. Uvodničari: Andre Ivanji, Vreme, Ivan Sekulović, Centar za demokratiju. Predrag Voštanić, Lokalni front Kraljevo. Ispred organizacije Argument Slobodan Martinović.

Tema u fokusu:

Svet posle pandemije?,

Izbori i socijalne posledice pandemije,

Građanski pokreti, izbori i šta dalje.

Virus korona je pored negativnih posledica otvorio prostor za levicu. On je na čas zaustavio neoliberalni kapitalizam i vratio na preispitivanje čitav svet, kako dalje. To vreme bi vlade, zaposleni, nezaposleni, sindikati, mladi, stari, žene, OSI, organizacije civilnog društva, političke partije, verske zajednice, itd trebali da iskoriste za novi koncept socijalnih i ekonomskih odnosa u svetu.

Taj novi koncept treba da sistematizuje okvir delovanje unuta pokreta, između, i njihovo delovanje sa zajedničke platforme. Umesto ideologije potreban je strateški plan zasnovan na vrednostima morala, pravde, znanja koji će proizvesti pozitivne promene u društvu.

Forum sindikata i političkih partija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial