Piše: Slobodan Martinović

Upravljači zajednice

U političkoj teoriji stoji da su upravljači zajednice od boga ljudi, misleći se na pozitivnu stranu a ne na zloupotrebu položaja. Kao što je Makijaveli mislio „cilj opravda sredstvo“, ali za opšte dobro. Upravljači zajednice koji su srasli sa njom i njenim građanima, koji su posvećeni, spremni na sopstvenu žrtvu. Oni koji vide šire, što im je i nagrada i kazna. Ne oni koji lažu, a gledaju te u oči, kradu, ubijaju.

Da li se u ukletom prostoru može bog prizvati? Zato nam i dolaze „lude“ raznih veličina kao upravljači zajednicom. Što se po vertikali ide niže sve veća budala koja je umislila da ga je narod izabrao. „Kažu ja sam vojnik partije“. Ti si idiot.

Kako zagovarati ljubav kada vas teraju na surovu borbu. Po Darvinu najači opstaju. Mada njegovu teoriju pobijaju jer život je saradnja u zajednici.

I zato je odgvoornost svakog pojedinca da da svoj doprinos u razvoju zajednice. Da se bavi politikom. Kao što se dragulj brusi tako i upravljači ne dolaze u „komadu“. Izbrušen upravljač je u balansu zdravog razuma, duha i rada.

Upravljači zajednice
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial