Piše: Slobodan Martinović

Da se uozbiljimo

Ozbiljnost i odgovornost smo odavno izgubili u zajednici, gde je red obesmišljen. Gde sve radimo preko reda, gde je sve neka šema. Nema postupnosti, pravila ne važe. Zapuštena zajednica, zapušteni građani. I onda kada se dese ovakve situacije građani do kraja ne mogu da prepoznaju opasnost. Kao,  to se još dešava negde drugde ne kod nas. Doza ozbiljnosti je uvek potrebna u životu bez obzira na okolnosti. Počev od pranja ruku, odlaska u nabavku, kod lekara, školu, posao, itd.

Virus korona je obesmislio i turizam. Ljudi prelaze kontinente da bi videli reku, brdo, a to sve imaju kod kuće. Upoznajmo sosptvene prirodne lepote. Pa odlazak na more u Grčku, više od deset sati putovanja u autobusima. Da li je neko “izračunao” stres koji preživi za vreme godišnjeg odmora po raznim turističkim destinacijama širom sveta.

Odlično vreme da analiziramo međuljudske odnose, idole, ekosistem. Da podignemo sosptvenu ogradu koja je odavno pala slušajući okolinu šta je ispravno, ko je dobar a ko loš čovek, ko je stručnjak, itd.

Da se uozbiljimo
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial