Piše: Slobodan Martinović

Korona virus

Pozitivna strana  korona virusa je u tome što je podsetio sve ljude širom planete na vrednost običnog života. Jer svi smo od krvi i mesa bez obzira na boju kože, etničku i versku pripadnost, domaće i došljake. Obesmislio je trku u naoružanju, nacionalizam, šovinizam, borbu za materijalnim vrednostima, državom, granicama, naftom, gasom. Pokazao da postoji  koren, stablo, list, ekosistem u kojem živimo kao ljudi.

Svetskim moćnicima koliko su beznačajni, Vučiću da mora da spreči da se izbori održe, celoj partokratskoj bratiji koliko su sitni. Da dođe pravda, pa makar bila kroz korona virus. Da se setimo starih, siromašnih, da pokaže da i ako imaš veliki novac možeš da umreš.

Nagrnuli smo u gradove a ostavili velike prirodne prostore, kvadrat stana nam je skuplji od života. Ostaje nam samo da pevamo, što čine Italijani u svojim betonskim jazbinama.

Luj Paster je kazao da će na kraju ostati samo virusi i bakterije. Korona je opomena gramzivom i halapljivom svetu na ponašanje, i podsetnik da je život prolazan. Budale jedne.

Korona virus
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial