Piše: Slobodan Martinović

Seljačka politika

U traganju uzroka sadašnjih odnosa u društvu gde je laž način komunikacije, došao sam do zaključka da je u pitanju duboko ukorenjena seljačka politika u onom najnegativnijem smislu. Ona podrazumeva da komšija komšiju, rođak rođaka satre do bola. Da se pređe međa i zagradi, ubere tuđa mivka, odseče stablo hrasta, slaže, žena povali, itd. I što je najzanimljivije, da se nastavi živeti kao da se ništa nije desilo. Između svega, ide se u crkvu, slavi slava.

Danas je običan razgovor među ljudima biti ili ne biti. Gde su se izgubili  poštenje, moral, pravda. Ili su to samo izmišljene kategorije koje nikada nisu ni postojale. Naši donosioci odluka, kao i oni koji se kandiduju da to budu u nekom narednom periodu rukovode se seljačkom politikom. Idu korak dalje od običnih “džudža” samo što se preko medija obraćaju široj publici. Bez stida i srama lažu ili brane ono što ne može da se brani zdravim razumom.

A od svega vole mito, da se okoriste, da imaju interes što sa tobom komuniciraju. Ovde je swot analiza odavno prevaziđena, jer naš čovek kada te vidi odmah zna tvoje slabe, dobre strane i koliko korsiti ima od tebe. Zalaganje za ljudskost i opšte dobro je rizična rabota koja preti da uništi svakog pojedinca koji ima takve životne stavove.

Seljačka politika
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial