Piše: Slobodan Martinović

Utisak dana

Dan je počeo izjavom Jove Bakića, nema ko da plati gorivo da bi opozicija obišla Srbiju i stigla do građana. Profesore, građani su u proteklih godina dana šetali gradovima  Srbije i šta je bio problem da se napravi mreža otpora bez plaćenog goriva. Za otpor nakaradnoj vlasti nije potreban novac, to je jedina istina.

Ispada da kritikujem samo opoziciju, ali ona se mora kritikovati jer se pojedinci nameću bez pokrića. Stvaraju nam zabludu da su pravi. Na mitingu podrške N1 televiziji ista priča. Od protesta ispred zgrade RTS-a, danas smo došli smo da branimo privatnu televiziju. Da se kolona građana, pre godinu dana, usmerila ka zgradi RTS-a,  možda bi imali danas slobodne medije. Ali, trebalo je imati petlju i preuzeti rizik.

Opet poziv građanima, dokle više?  Brzo se zaboravi zloupotreba 1 od 5 miliona. Moj profesor Čupić,  koga cenim,  treba da shavati da nema tapiju nad opštim dobrom, kada kaže da je bojkot jedini izlaz. Ili profesorka Turajlić. Kao ozbiljni ljudi trebaju da preispitaju svoje pozive građanima, jer niko ne može predvideti posledice političkih odluka.

Svi znamo kakvi su izborni uslovi, ali je još gore ovakvoj vlasti dati neograničeni prostor da radi šta hoće.

Ako ne budete u pravu, ko će da odgovara za poziv na bojkot.

Utisak dana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial