Piše: Slobodan Martinović

Mir božiji

Odakle novac Svetom Vasiliju Ostroškom, postavi pitanje novinar u jednoj tv emisji i osta živ. Iz ovog pitanja vidi se tragedija slučaja. Za njega  su krivi i vlast u Crnoj Gori i SPC zajedno. Gde je u čitavoj priči Bog. Nema ga.

Istinite istorijske činjenice treba znati da bi upoznali sebe i kreirali ispravne odluke za budućnost. Da li se prošla vremena mogu rehabilitovati  u sadašnjem vremenu donošenjem zakona. Da, ali uvažavajući sadašnje odnose. Dobro odemeriti da se veće zlo ne proizvede. Ušao je Milo Đukanović u složenu crkvenu  istoriju Crne Gore. Gde su se tokom istorije nadležnosti  menjale, vladari bili vladike. Danas država i crkva nisu isto. To su dve odvojene administracije koje podjednako vole moć i novac.

Identitet ima osobenost što ga svaki pojedinac različito doživljava. Taj pluralizam identiteta ako se izazove može proizvesti opasne posledice u samoj Crnoj Gori. Prelamati ga zakonski nije dobro, isto kao i nametati nekome. Vlast u Crnoj Gori, Mitropolija crnogorsko-primorska, građani koji šetaju na litijama trebaju da se dogovore.

Mir božiji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial