Piše: Slobodan Martinović

Šta kazati za izjave predsednika Vučića, licemer i manipulator. Smešno je kako kritikuje policiju, sudstvo, kako juri narko dilere, kako je budala, on to kaže, kako jedino on sme nešto da kaže. Kao da je građanin koji pokreće građansku inicijativu a ne šef države. On vodi neku borbu sam sa sobom. Nije mi jasno kako sve te ulaze i izlaze od informacija posloži u glavi.

U političkoj teoriji piše da nijedan pojedinac nije dovoljno kvalifikovan da bi sam donosio odluke. Nije predsednik Vučić jedini u svetu koji misli da može sam donositi odluke, ali se u odnosu na druge diktatore razlikuje po manijačnom pojavljivanju na medijima.

Demokratija šta je to? Knjiga od Đovanija Sartorija. Ona može da pređe u fašizam kao što je bio slučaj sa Italijom i Nemačkom. Danas je ona pokrivalica za dikatature koje su veoma raspostranjene. Počev od Zapadnog Balkana, Turske, Mađarske, Rusije, Kine, Donalda Trampa. Severnu Koreju, Bliski Istok, afrički, arapski svet je besmisleno pominjati jer oni to ne kriju. Za razliku od ovih diktatura po proceduri.

Veliki Putin pravi sebi poziciju Ajatolaha Rusije. Počeo je to sa smenom Medvedeva.

Predsednik – građanin – diktator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial