Piše: Slobodan Martinović

Građani, pokreti, partije trebaju da se okupljaju oko Saveza za Srbiju u borbi za fer i poštene izbore. Bojkot je sredstvo koje će do toga dovesti. Sve to reče Lutovac, predsednik DS-a na N1 televiziji. Činjenicu koju svi znamo, uslovi za fer i poštene izbore ne postoje.

Sa ove vremenske distnce, kada se sagledaju građanski protesti, oni nisu definisali glavni problem i cilj. Glavni problem bio je nedostatak strategije u administriranju građanskih protesta. Glavni cilj protesta bio je izlazak opozicije i građana na izbore 2020. godine, u jednoj ili više kolona. Rezultat, više od 50 % gradova i opština u Srbiji osvojila opozicija sa građanima. Umesto da je zajedno sa građanima, na protestima širom Srbije, Savez za Srbiju pravio infrastrukturu, pojedinci su osnivali svoje stranke a javne ličnosti  besedile. U suštini, ništa se nije konkretno radilo.

I posle svega Savez za Srbiju poziva građane na okupljanje, dođite ovde, dođite onde, itd. Ojačava suprotni pol od vlasti, tako da sve one koji drugaćije opoziciono misle i rade etiketira kao saradnike Vučića. Sa kojim pravom. Sada kada nam svima dođu razni Vacići po lokalnim skupštinama, ojadu ćemo se zabaviti. A vi samo bojkotujte.

Ujedinjenje DS-a liči na fuziju firmi u stečaju. Kada se budu spojili neka se sete da su pojedinci u DS-u u predhodnom periodu radili isto što i ova vlast, krali, zapošljavali, itd. Posebno neka se sete svojih preletača.

Okupite se oko nas.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial