Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović(subjektivni mislilac)
Uvrede ili komentari  na društvenim mrežama

U postovima koje objavljujem uvek se trudim da se ne obraćam pojedincu lično. Nastojim da to bude  analiza, komentar,  društvenog procesa, događaja, iako je pojedinac sastavni deo njih. .Postoji evidentna razlika kada se pojedincu obraćate lično a kada kroz društveni događaj, stav, itd. Sada me više ne iznenađuje, na početku da, kada su mi se na moje komentare javljali pojedinci koje poznajem a da ih lično nisam pomenuo. Samo sam iznosio svoje stavove. Njihovi komentari na moje stavove bili su toksični. Kao da su hteli da mi kažu sve lično što su imali iz našeg poznanstva do tada. Što trezan misli, pijan govori. U ovom slučaju što komentarišu na društvenim mrežama to stvarno misle.

Zahavalan sam mnogima na tome jer sam ih “precrtao” i ne trošim vreme na njih.

Posebno toksična grupa su oni koji se na društvenim mrežama “petljaju” gde im mesto nije. Ničim izazvani pretoče  sofisticirane uvrede u komentare. Nije ih odmah lako prepoznati ali vremenom se odaju tako što smaraju dugim obajašnjavanjem, pametovanjem, veštačkom brigom za druge, itd. Oni su između botova i dokonih ljudi na mrežama.

Iako društvene mreže imaju svoje negativne strane one su prozor u svet mnogim ljudima koji  iznose  svoje stavove, probleme, traže informaciju.

Uvrede ili komentari  na društvenim mrežama
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial