Blog #Argument (subjektivni mislilac)

Piše: Slobodan Martinović

Opozicija

Dešavanja u Narodnoj stranci pokazuju da predstavnici opozicije i dalje imaju isti problem, a on se zove sami sa sobom. Nije mi namera da se bavim Narodnom strankom ali se pitam šta im je trebalo da u sred protesta iznose u javnost nesuglasice unutar stranke.

Ta večita boljka u Srbiji da kada vide čoveka da odvaja od drugih svi ostali se udruže da ga slome.

Dva Zeleno-leva pokreta, partije, šta li su već. Zar zajedno ne mogu Lazović, Veselinović, Miketić, Ćuta, Zelenović i ostali. Zar to nisu dva ista programa. Ovaj blok bi mogao da uključi veliki broj građana, aktivista, iz oblastu zaštite životne sredine, radničkih prava. Trenutno dve najaktuelnije  teme u svetu su klimatska neutralnost i tržište rada.

Dragana Đilas i Vuk Jeremić se ponašaju kao vlasnici fudbalskih timova. Doveo je Đilas u svoje redove najbolje, najhrabrije igrače, kako voli da kaže, Mariniku Tepić, Borka Stefanovića, Dušana Nikezića. To nije dovoljno za jednu ozbiljnu partiju, kako nam se predstavljaju.

PSG je upropastio Saša Janković, onog momenta kada se povukao. Na duže staze Pavle Grbović bi mogao da izraste u ozbiljnog političara. Šteta je što postade lider pre vremena. On je sada na nivou portparola i ništa više.

Demokrate blede i bez programa.

Dveri, Novi DSS, Zavetnici, POKS nisu opozicija.

Da bi neko bio lider stranke nije dovoljno da je bogat čovek, da lepo priča. On mora da ima sposobnost da uključi ljude, da pravi organizaciju, da nije sujetan, da podrži stranačku participaciju, da mu ljudi veruju.

Ako opozicija ovako nastavi  i nju će građani juriti po ulicama kao i ovu vlast.

Opozicija
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial