Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović (subjektivni mislilac)

Ispratih poznanika na kontramiting

Živim u Subotici. Krenuh do grada. Uz put sretoh poznanika, i uz uobičajeni pozdrav, upitasmo jedan dugog šta ima i kuda idemo. Ja sam žurio zbog obaveza a on reče da radi. Tu zastadoh, pa ga pirupitah kako radi kada je u trenerci i ide ulicom. On reče da ide na miting u Beograd koji je zakazao Vučić.

Pitah, da li ide svojom voljom ili što mora. Reče da mora, ucenjen je radnim mestom, čovek je zaposlen u gradskoj upravi. 22 autobusa kreću iz Subotice, dnevnica 2000 dinara plus sendviči.

Krenusmo zajedno do grada i započesmo dijalog, zašto ide, da li je to u redu, itd. I sam reče da se sve kosi sa zdravim razumom ali da je tako sve organizovano kroz gradsku upravu da mora zbog posla da ide.

Dobar je čovek, znam ga, plaši se za svoju egzistenciju. I mi koji ne radimo u gradskoj upravi egzistencijalno smo ugroženi pa ne idemo na kontramiting.

Teško je u ovakvim dilemama biti pravedan i pametan.

Nemam ništa protiv da pristalice Vučića i SNS-a idu na stranačke mitinge ali o svom trošku i ne ucenom zaposlenih u dražavnoj upravi i lokalnoj samoupravi. Ovaj kontramiting organizovan je novcem građana Srbije sa učesnicima koji su ucenjeni radnim mestom.

Zato sutra, 27.05.2023. godine, izađimo svi na ulice i tako svaki dan dok Vučeć ne ode sa vlasti.

Ispratih poznanika na kontramiting rečima da se čuva.

Ispratih poznanika na kontramiting
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial