Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Ideologija licemerja

Tako bi se moglo nazvati vreme u kojem živimo. Ta ideologija se zadnjih trideset godina temeljno izgrađivala, nije ona slučajno nastala. Zato kao posledicu imamo Kristijana u školi, Željka Mitrovića koji proizvodi dronove za vojsku, Karića na mnogaja ljeta, razne kriminalne klanove, zdravstvo i obrazovanje u očaju, korupciju na svim nivoima vlasti, „ćita“ parlament, crvenu Jovanu, itd. Muka mi od nabrajanja.

Na dan pobede života nad smrti, patrijarh se u poslanici bavi političkim temama, Kosovo, ćirilica u javnom prostoru, rodno osetljiv jezik. Na neki poseban način se kod Srba hrišćanstvo primilo. Uoči Vaskrsa većina novinarskih ekipa bila je ispred pečenjara da vide kako se prodaju prasići za praznik. Na televizijama nisam primetio emisije o Vaskrsu.

Tri godine učestvujem na teološkim razgovorima, sa divnim ljudima svih vera, gde razgovaramo o našem pojedinačnom odnosu prema bogu. Dragoceno iskustvo. Takve razgovore, promišljanja  i besede retko sam čuo u crkvi. Tamo je akcenat na stradalnom srpskom narodu i prikupljanju pomoći za ugrožen narod. Malo duhovnosti.

Ovde nije dovoljna pobeda nad Vučićem već nad ideologijom licemerja. To predstoji generacijama koje budu želele da žive u normalnoj državi i društvu.

Centar za istraživanje u politici Argument

Ideologija licemerja
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial