Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Matematika, ekonomija, sociljna zaštita

„Krali ste od osoba sa autizmom“ reče u Skupštini Jovanov „žutima“. A vaši poslaniče Jovanov kradu od osoba sa invaliditetom prvog stepena.

Izgleda da političari uvek kradu, takav je običaj.

Kada se reši jednačina, povećanje penzija i tuđe nege i pomoći, umanjenje tuđe nege za telesno oštećenje dođe se do odgovora da je osobama sa invaliditetom prvog stepena ukupno uvećanje za januar mesec svega 2,46 odsto u odnosu na predhodni mesec. A penzija uvećana 12,1 odsto. Na ovoj caki bi pozavideo i čuveni matematičar Vene Bogoslavov.

Da li tako rešavaju jednačinu i seljaci u zavičaju ministra za socijalnu politiku. Ne, oni traže pravu otkupnu cenu da ne bi išli u minus.

Zato služi matematika, da se čovek sabere i oduzme, da se dođe do podatka koliko su primanja u odnosu na predhodni mesec.

Ekonomija nije nauka, prihodi, rashodi i da nisi lopov. Matematika služi da nas ekonomisti ne bi dovodili u zablude, pravili budalama.

Isto je i kod socijalne politike. Otvorite frižider, odete u prodavnicu, vidite račune i eto tri indikatora kako običan čovek bez eksperata ustanovi kako živi.

Centar za istraživanje u politici Argument

Matematika, ekonomija, sociljna zaštita
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial