Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

I tako  to

Gde je opozicija u odbrani Geneks kule. Gde su im gradski, opštinski odbori na Novom Beogradu, najvećoj opštini u Srbiji. Ni saopštenje, jedino došla dva poslanika opozicije. Nema više smisla i jedan čovek da izlazi da ga ne proglase budalom.

To znam iz ličnog iskustva. Kada sam sam izašao na ulice Subotice, dok je ona spavala, sa transparentom „Stop krvavim košuljama“, mnogi su moj čin sa podsmehom gledali i komentarisali vidi onu budalu.

Ni tada lokalne opozicije nije bilo nigde. Tu dolazimo do tačke koja se zove obeshrabrivanje građana da učestvuju u građanskom aktivizmu, za opšte dobro. Oni koji nam se nude, nameću, rade da nam obesmisle logiku.

Čemu dva zeleno-leva pokreta. Zašto ne mogu zajedno? Njih sam uzeo za primer jer smo već videli deobu u socijaldemokartskim partijama. Nisu izvukli nikakav zaključak.

Dođu u prelistavaju štampe razni analitičari, kritički analiziraju vlast, i na kraju kažu vlast i Vučić će opet pobediti. Ništa ne može da se uradi. Može, samo kada bi izašli iz začaranog kruga gde svi rade za Vučića.

A tek glupost da se opet bojkutuje Skupština je vrhunac bezobrazluka i neznanja. Ima opozicija da sedi u Skupštini po cenu uvreda.

Niko ih nije terao da budu narodni poslanici.

I tako to
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial