Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Utisci  iz Skupštine

Ono što bih izdvojio u najnegativnijem smislu, za vreme zasedanja Skupštine koje još traje, je „kopanje“ po školskim knjižicama pojedinaca od strane predsednika Vučića. Šta je sledeće, lični dnevnici. To se zove prisluškivanje pojedinaca u pravom smislu reči.

Predsednik Skupštine Orlić je u službi partije, koja ga je postavila za ulogu da podstiče svađu, mržnju.

Izmeštanje biranja sudija iz Skupštine je u redu. O tome svedoči kriza izbora sudija Ustavnog suda u Crnoj Gori, kojom je blokirana država od strane Skupštine.

Ko će i na koji način birati članove Visokog saveta sudstva? To je ključni problem. Uzimajući u obzir uticaj politike na pravosuđe, bojim se da će se taj  uticaj još više pojačti ovim predlogom. Izbor nezavisne komisije, radne grupe je nedosanjani san u Srbiji.

Opozicija u Skupštini je prihvatila svađu kao način komunikacije i obraćanja javnosti. Malo je bilo konkretnih predloga na zadate teme. Prihvatili su igru u kojoj nemaju šansu.

Ni reči o medijaciji, besplatnoj pravnoj pomoći. Medijacija je i dalje neobavezujuća, besplatna pravna pomoć je neostvariva u postojećem sistemu.

Centar za istraživanje u politici Argument

Utisci iz Skupštine
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial