Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Naslov u Danasu: „Porfirije, Vučić i Đilas bi mogli da okrenu Srbiju Zapadu“

Tri mehaničara moći, religija, vlast, novac, u svom razmišljanju, stavovima, konceptu promene nisu u stanju to da izvedu. Možda na silu ali ne bi proizveli nikakvu promenu koja je Srbiji potrebna. Trideset godina se gradio jedan sistem u suštoj suprotnosti od Zapada. Stvoren je debeo sloj mrzitelja Zapada. Počev od analitičara, novinara, politčara koji sebe zovu patriotama.

Dovoljno je slušati Vulina, Dačića, predstavnike Dveri, DSS-a, Zavetnika, i još desnijih od njih, pa je svakom pristojnom čoveku sve jasno.

Svi oni, kroz medije, ovaj narod „pumpaju“ glupostima koje nemaju veze sa realnošću. Taj vrhunski bezobrazluk, u kojem se ne osvrću na raseljene Ukrajince, sravnjene gradove u Ukrajini, već se vraćaju na bombardovanje Srbije od strane NATO saveza govori o njihovoj pakosti, manipulaciji.

Agresija Rusije na Ukrajinu se odigrava sada, 2022. godine ne 1999. godine.

Nažalost, Zapad u Srbiji, na ovu temu, nema s kim da razgovara osim sa Vučićem. On to radi zarad opstanka na vlasti. Opozicija, sa kojom bi Zapad mogao da sarađuje, ne postoji u Srbiji. Sem retkih pojedinaca koji nemaju infrastrukturu za saradnju. Sada se vidi koliko su u predhodnom periodu međunarodni odnosi odgovarali Vučiću za uspostavljanje diktature u Srbiji.

Najveća prevara je takozvano mišljenje većinske Srbije koje niko do sada nije ispitao. Šta građni u Srbiji misle. Na delu je gola sila, „kanđžija“, tako se kreira javno mnjenje na koje se pozivaju vlast, opozicija, mediji, analitičari, itd.

Nova Srbija može jedino da nikne iz semena koje u sebi nema mržnju prema sebi i drugim narodima.

Naslov u Danasu: „Porfirije, Vučić i Đilas bi mogli da okrenu Srbiju Zapadu“
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial